Видяхме най-разнообразни персонажи. Минахме през гротеска, комедия, тежка драма. От всички жанрове се появи по един персонажи, даже от някои по повече”, бяха уводните думи на Бабинова, която бе посрещната с въпроса “Кинематографски погледнато има ли персонажи, които все още не сме видели на политическата сцена у нас?” във форума за идеи "Стълбището" на Дарик. 

Да казваш „благодаря“, това те прави „cool“

За хората на културата в политиката, гостуващата актриса сподели, че място за тях има, но за съжаление средата е съвсем различна от тази на сцената и трудно се издържа на напрежението. “Човекът който би застанал на този пост (министър на културата) не се плаши толкова от това, какво ще си кажат хората от нашата гилдия за него, а по-скоро се плаши от това, че ще бъде въвлечен в схеми”, допълва тя.

Разговорът се насочи от политическото към изкуството с въпрос от водещия “Хората в Централна Европа, бившият соц блок, къде са на фона на случващото се в България?”.

Цветанка Ризова по Дарик: „Журналистите не са съвършени, те са извадка от обществото“

Бабинова обясни, че ако се разчита само на заплатата от театъра, трудно би се издържал един актьор в България. Тя уточни, че нейното финансово спокойствие се поддържа от големия обем от ангажименти, които поема и работи по редица проекти и извън театъра. Сравнявайки положението в Централна Европа и дори Северна Македония, тя констатира, че държавата срамно малко отделя от бюджета си за култура.

Бойко Василев пред Дарик: Санкциите не могат да свалят Путин

Живеем в държава, която е страхотна сама по себе си, като изключим политическата обстановка”, казва актрисата. Тя посочи редица от предимствата и даденостите на България, но отново насочи фокуса към политическия елит и тяхното нежелание да работят в обща полза.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм