Санкциите не могат да свалят руския президент Владимир Путин, убеден е журналистът Бойко Василев. Във форума за идеи "Стълбището" той подчерта, че само след загуба на бойното поле диктаторите могат да бъдат свалени с революции.

За журналиста Василев думата на изминаваща 2022-ра е война, а конфликта между Украйна и Русия той сравни с Балканските войни, които е отразявал като репортер. 

Йотова пред Дарик: Партиите търсят виновник в лицето на президента, за да оправдаят безсилието си

Положението, в което Русия участва във война, е изключително тежко за България, защото у нас сантиментът към тази страна е 200-годишен, отбеляза още журналистът Бойко Василев.

Той подчерта, че руското влияние у нас вече два века е факт и към него трябва да се подходи внимателно, тъй като то крие две опасности – да се примирим с него или пък да го разградим толкова бързо, че да срутим връзки в българското общество.  

Петър Дундаков пред Дарик: Всяко общество, което иска да има бъдеще, трябва да инвестира в образование и култура

Според журналиста Бойко Василев е очевидно, че страната ни отива към нови избори. Той коментира, че е нужно политическите сили да проведат кампания, с която да покажат, че планират да свършат нещо, а не да спорят.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм