След последните избори партиите търсят универсалния виновник в лицето на президента, за да оправдаят собственото си безсилие. Това каза във форума за идеи "Стълбището" на Дарик радио вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея, ако дискусията за втория мандат повтори тази за първия, няма смисъл да се говори за евентуален успех и на третия мандат. Пред водещия Константин Вълков Йотова каза, че допълнителното време, дадено от президента на партиите, се отплаща ефективно.

Борисов: Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч

Вицепрезидентът коментира и ветото на държавния глава върху промените в Изборния кодекс. Тя определи като тревожен факта, че се внася допълнително недоверие в изборния процес.

Шарлатанията се настани трайно у нас и това е тежка диагноза за обществото ни, каза още вицепрезидентът Йотова. Според нея в настоящето интелектуалците не намират основание да се месят в политиката, защото никой не се случва в тях, въпреки че тяхната роля е изключително важна за общество.

Рашидов: Всички, които искат да се качат на влакчето, ползват паравана на Денков

Тя попита доколко е реална опасността интелигенцията да бъде заменена от инфлуенсерите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм