Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов коментира, че след гласуването на първия мандат, остава малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат и се отива към избори, което, по думите му, не е добре за българската държава.

Пред bTV Рашидов коментира, че с омраза и отмъщение народ не се управлява. Отговорността върху съдбата на всеки български гражданин е голяма и не всеки може да я носи, добави той.

ГЕРБ отказа диалог за съставяне на кабинет с „Продължаваме промяната“

Според Рашидов кандидатът за министър-председател, издигнат от „Продължаваме Промяната“, акад. Николай Денков няма да получи необходимата подкрепа в парламента.

"Николай Денков е един добър човек, добър специалист. Един сам за себе си много полезен човек, но не бива да е плакат", посочи Рашидов.

Какви бяха първите реакции на партиите за кабинет на ПП? (обзор)

„Всички, които искат да се качат на влакчето, ползват паравана на Денков“, каза още Рашидов. Той коментира, че доброто име на човека е локомотивът, който обаче влачи вагони отзад. Дали те са пътнически, товарни, със сярна киселина, с боклук, или със скрап – това е друг проблем.

Управлението на една държава не е само едно добро име - той е плакатът, зад който искат да прилепят много други неща. Зад това стоят програми, идеологии, зад това стоят отговорности, добави Рашидов.

Атанасова: Вторият мандат ще бъде коалиция „ГЕРБ-Радев-Петков“

Той коментира и предстоящата си визита в Турция и посочи, че ще се срещне с президента Реджеп Ердоган, с външния министър Мевлют Чавушоглу и с председателя на турското Велико национално събрание Мустафа Шентоп.

Рашидов обясни, че една от темите, която ще обсъди с тях, е бежанският натиск по границите. Според председателя на парламента България има една от най-устойчивите външни граници на Европа.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм