Акцентите в съкратеното, заради мачовете от Световното по футбол, издание на вечерните обзорни новини:

„Лукойл Нефтохим“ прехвърля цялата си икономическа дейност в България от 1 януари 2023 г. Очакваните приходи за държавната хазна тази година от „Лукойл“ възлизат на 100 млн. лв, а догодина – 700 млн., като с парите ще бъдат компенсирани най-уязвимите хора в страната.  

Столичната община планира да отложи с най-малко една година въвеждането на нискоемисионните зони в центъра на София, в които ще е забранено влизането на най-замърсяващите въздуха автомобили. Първоначалната идея беше това да се случи от 1 декември т.г. в т. нар. „Малък ринг“, но от съобщение на СОС става ясно, че новият срок вече е 1 декември 2023 г.

Президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство след Нова година, за да бъдат евентуалните нови избори през март. Това обяви самият той по време на консултациите с „Демократична България“. Радев обясни, че бави процедурата, за да не бъдат изборите през януари или февруари, ако се стигне до такива.

12-годишния Александър от Перник е в много добро общо състояние. До няколко дни ще бъде изписан. Това съобщи директорът на "Пирогов" Валентин Димитров.

Полицията в Бургас задържа двама украински граждани за кражба на 100 000 лева в различни валути и злато от апартамент в Бургас.

Първия изтребител F-16 Block 70 вече е готов. Той е минал заводска проверка и всички фази на боядисване, съобщи компанията производител Lockheed Martin. Този първи изтребител F-16 блок 70 е за Бахрейн, като в процес на производство са изтребителите на Словакия и България.