Подписите, които внасяме, са 590 000 на общо 37 000 страници. Това, което ще постигнем е, че наесен ще има референдум заедно с местните избори.

Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, предаде БГНЕС.

Костадинов: Единственият кабинет, който ще подкрепим, е с мандата на „Възраждане“

Костадинов посочи, че влизането в Еврозоната е "капан, от които няма изход".

“Унищожаването на българския лев ще доведе до унищожаване на спестяванията на българските граждани, до обезценяване на доходите и спестяванията, и ще ликвидира последния останал елемент на независима България - финансовата независимост на нашата страна”, каза той.

Опитът на Латвия: Как се отрази приемането на еврото на държавата?

Лидерът на "Възраждане" предполага, че ще има "атака и доноси срещу референдума на партията от страна на “Демократична България”.

Отиваме на нови избори - така Костадинов коментира днешното изявление на коалицията ПП-ДБ да не подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС.

Методиев: България продължава подготовката за приемане в еврозоната

"Ако ни бъде връчен третият мандат, имаме готов състав на кабинет и ще го представим за гласуване в Народното събрание", допълни лидерът на формацията. “Възраждане” ще търси подкрепа от всички партии на база на тяхната платформа и цел, но едва ли ще я получи, защото другите партии имали "различни цивилизационни виждания".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм