Групите на „Възраждане” и ПП-ДБ в Общинския съвет във Варна също излязоха с позиции заради отлагането на сесията, на която трябваше да бъде гласуван бюджетът на града.

От „Възраждане” определят заседанието като прецедент в работата на местния парламент. Споре тях съветниците са били лишени от правото си да вземат информирано решение заради премахването на над 130 терена и замяната им с други в Общинската програма за разпореждане с имоти.

„Варна няма бюджет, защото заявките за промяна се оказаха опит за диктат. Варна няма бюджет, защото администрацията на Коцев реши да прокарва решения с натиск и в последния момент. Няма как да набереш инерция, когато сам се спънеш на старта Варненци са безкомпромисни към политиците, които ги лъжат, политици които говорят едно в кампания, а после вършат друго”, заявяват от партията.

Според общинските съветници от ПП-ДБ опонентите им са бламирали бюджета с користни цели.

„За жалост това е с цел да се печели време и да се показват мускули,  да се извиват ръце и да се поставят условия към кмета Благомир Коцев.  Без никакво съмнение тези похвати не са част от политиката му. Търся експертност и моралност, а не „услуги“. Пълненето на администрацията с партийни калинки е похват на бившите управляващи, не мой, обяви публично Коцев. За огромно съжаление парите за варненци се използват като инструмент и разменна монета за постигане на лични тяснопартийни цели”, заявяват от коалицията.