Насроченото за днес продължение на вчерашното заседание на Общинския съвет във Варна се отменя.

Ще бъде свикано ново заседание по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация от председателя на Общинския съвет, на което ще бъдат обсъдени неразгледаните точки от дневния ред на заседанието,  съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че заседанието е отменено, тъй като е гласувано извън работното време на съветниците.

„Последната процедурна маневра беше отмяната на вота за утре, понеже председателят го е обявил в 18:01 днес, вместо в 17:59 часа. Кога отново ще имат шанс общинските съветници да гласуват, не е ясно. Ново заседание, на което да се реши съдбата на парите за варненци, не е назначено“, написа кметът снощи във фейсбук профила си.

Избраха временен кмет на „Приморски“, изборът за „Одесос“ зацикли

На днешното заседание трябваше да бъде гласуван бюджетът на Община Варна за тази година.

Сериозни дебати на вчерашното заседание предизвика Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост. Програмата обаче се оказа променена от общинската администрация. Всички незастроени терени за продажба са извадени, а на тяхно място са вкарани допълнителни имоти за ликвидиране на съсобственост, така че да се запази макрорамката на програмата, посочи заместник-кметът Диан Иванов.

И Варненският общински съвет прие декларация против перките в морето

Част от общинските съветници недоволстваха от промяната, направена в последния момент, тъй като нямали възможност да се запознаят подробно с новостите. Изтъкнато бе, че новата програма дори не е качена на сайта на Общинския съвет към материалите на заседанието.