Заместник-кметът на „Приморски“ Мартин Баръмов ще изпълнява временно длъжността кмет на района. Той ще заема поста до полагане на клетва на новия кмет, реши Общинският съвет на днешното си редовно заседание.

Избират временни кметове на „Одесос“ и „Приморски“

Баръмов се оказа единствен вариант за временен кмет, тъй като е единственият заместник-кмет. Председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Тодор Балабанов заяви, че всички останали заместник-кметове на  „Приморски“ са били освободени, след като е станала публична информацията със съмнения за законови нарушения на отстранения от кметския пост Николай Желязков. Мартин Баръмов е брат на починалия едноличен собственик на търговското дружество, чийто ликвидатор се оказа Желязков, посочи Балабанов.

И Варненският общински съвет прие декларация против перките в морето

След продължителни дебати и две гласувания местният парламент не успя да избере временен кмет на район „Одесос“, чийто кмет също е с предварително прекратени пълномощия от ОИК. Първоначално за временен районен кмет бе предложена Емилия Христова, но един глас не достигна за избирането й. Другият действащ заместник-кмет -  Атанас Христов, също не събра нужните 26 гласа при гласуването в зала „Пленарна“.

Днешното заседание на местния парламент бе удължено с един час и вместо до 17.00, продължи до 18.00 часа. Гласуването на бюджета на Варна за тази година ще се състои утре. Заседанието на Общинския съвет ще бъде подновено в 10.00 часа на 22 февруари, четвъртък, с обсъждане на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2024 г.

Гласуват бюджета на Варна