Кметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметове на Столичната община, съобщават от пресцентъра на общината в деня, когато отново ще бъде направен опит за избор на председател на Общинския съвет, предаде OffNews.

До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори.

Надежда Бачева е новият заместник-кмет в направление "Социална дейност и интеграция на хора с увреждания". Бачева е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор "Образование култура, електронно управление и спорт“ в район "Слатина“, била е и съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

Никола Барбутов е новият заместник-кмет в направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм“. Той има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Работил е в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

Яна Генова е новият заместник-кмет в направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности“. Тя е магистър по "История и теория на културата“ от СУ "Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация "Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0". Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

Надежда Бобчева, чието назначение вече стана известно, е новият заместник-кмет в направление "Зелена система, екология и земеползване“. Бобчева е магистър по икономика, специалност "Финанси“ от УНСС- София и магистър по "Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие - Ротердам, Нидерландия. Работила e като заместник-кмет в район "Оборище", участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност "Обучение и развитие" по проект "Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми” към община Силистра.

Номинации за заместник-кметове са още:

Никола Лютов - Правен и административен контрол. Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов - Обществено строителство. Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова - Финанси и здравеопазване. Има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев - Дигитализация, иновации и икономическо развитие. Той е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм