Народното събрание създаде три нови анкетни комисии в заседание, продължило след полунощ. Освен това депутатите приеха решение с което задължиха финансовия министър да спре всички плащания с пенсиите, заплатите, неотложните социални плащания и тези по  външния дълг.

Временната комисия за "Турски поток" има за цел да установи къде е „пътната карта“ за проекта и как е построен газопроводът.

Още една временна комисия ще се занимава с дерогацията, от която се ползваше “Лукойл” за руския петрол и икономическият ефект нея. 

Последната комисия беше гласувана след полунощ. Тя беше оглавена от Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. В нея депутатите ще проверяват има ли корупция в митниците и "евентуална роля" на министъра на финансите в оставка Асен Василев в нея.

След това парламентът прие решение, с което задължи Василев да спре всички плащания с изключение на тези за пенсии, заплати, социални дейности разходите по външния дълг до  назначаването на служебно правителство.

В предложение за допълнение към дневния ред Теменужка Петкова от ГЕРБ заяви, че е получила притеснителна информация, според която кабинетът в оставка извършва необичайно високи разходи. Проектът й е подписан и от зам.-председателя на групата на ДПС Йордан Цонев, който е и председател на бюджетната комисия.

Решението на депутатите да се спрат всякакви плащания идва на фона на предишните им гласувания от последните дни. С тях те задължиха финансовия министър да намери 1 млрд. лв. за Фонда за енергийна сигурност и други 40 млн. лв. за великденски надбавки към най-ниските пенсии.