Земята не може да се завърти на обратно, защото е 8-ми март. Ден, в който мъжете по подразбиране са виновни, отговорни за настроението на жените и за техните неуспехи с прическите и ноктите.

Как темата в седмичната рубрика за свободно говорене на Мартин Пенчев претърпя рязък обрат и от месеца на любовта премина в този на жената, защото и на 14.02, и на 8.03 основният проблем е - доволни ли са дамите? 

Според Мартин Пенчев отговорът е отрицателен. Нещо повече, той твърди, че жените винаги искат още и товарят мъжете с огромните си очаквания, за да стане ясно до следващия Осми март, че: "Мъжете съвест нямат.  Виновни са за лошото настроение на дамите и очакват земята да се завърти наобратно в тяхна чест". 

По думите на опонента му, Дияна Бедросян - майка, работеща жена и жена по основни признаци, на 8 март не бива да има мъже, които не зачитат датата. Абсурдно е жени да поздравяват за празника жени, а мъжете да твърдят, че всеки ден от годината могат да подарят цветя. "Ако целта на цветята през годината е да зарадват жената, защо не го направят именно на празника й? Ако на 31 срещу 1 януари се празнува Нова година, какво им пречи на 8-ми март да почетат празника?".

Мартин Пенчев обаче е категоричен - уважава 8-ми март и 14-ти февруари точно толкова, колкото и всеки един ден в годината. 

С какви аргументи двамата защитиха своите твърдения, чуйте в звуковия файл:  

* Мнението след консумацията на десетки брандирани Дарик-меденки и изнесената от Мартин информация по темата, защо радиото е най-здравословната медия, рязко се промени: