На 30 юни гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Зорница Миткова (управляващ директор) и Яна Иванова (ментор) в програмата за млади предприемачи „Тийноватор”, а на живо по телефона се включи Антония Митева от Бургас, като част от екипа, победил във финалното състезание, което се проведе на 20 май тази година.

МВФ призовава големите централни банки да продължат да затягат паричната политика

Яна Иванова

Госпожа Миткова разказа за протичането на петото издание на „Тийноватор”, в което участваха голям брой ученици от горните гимназиални класове, обединени в екипи.

Антония Митева 

Госпожа Иванова, сподели за предизвикателството в това да бъдеш ментор и за своя страничен проект – платформа с рецепти за българска кухня. Антония Митева представи накратко идеята за стартъпа на нейния екип „Free B”, който създава раници с презрамки, които да дават енергия на туристите.

Лари Бийл

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, се осъществи традиционната връзка по Скайп с американския финансист Лари Бийл в Сан Франциско, Калифорния. Той представи интересен материал на тема „Изкуственият общ интелект ще бъде от полза за човечеството, само ако се захранва с точни данни”. В него той разясни сложните процеси на невронната мрежа и човешкия мозък. Изтъкна, че при машинното обучение алгоритмите се нуждаят от огромен набор от данни, които да създават параметри за добро качество. Това е необходимо, за да работи добре Изкуствения Интелект и да можем да му вярваме.

Проф. Балтов: Измерването на динамиката в глобалните градове сочи нови тенденции

Като музикален фон звучаха изпълнения на Луси Каплански, Дар Уилиямс и Ричърд Шиндел от техния съвместен албум „Cry Cry Cry” излязъл през 1998 година.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм