В първата част на предаването, господин Гаврилов представи компанията, създадена преди 5 години от госпожа Ива Гумнишка. Фокусът е изкуствения интелект, а интересното е, че още от самото начало се наемат мигранти, които работят в тази сфера.

Историята на компанията „Morningside Hill Capital Management“

Гаврил Гаврилов и Лили Друмева

Стана дума и за Закона за дигиталните пазари и други регулации на ЕС, които засягат работата на технологичните компании. Гостът наблегна на факта, че човешкия фактор е много важен при изкуствения интелект. Затова и името на компанията означава „Човек в кръга”. Той сподели и за нови проекти в Украйна и някои африкански страни.

Лари Бийл

Социалните медии губят позиции

Във втората част на предаването, от САЩ по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал на тема „Големите технологични компании понасят голям удар”. В него става въпрос за Закона за дигиталните пазари на ЕС, който влезе в сила от 1 ноември. Той касае големите технологични гиганти Гугъл, Амазон, МЕТА и други, които ще трябва да се подчиняват на по-строги правила.

Като музикален фон в предаването, звучаха изпълнения на кънтри-триото The Band Perry от техния албум „Pioneer”. Предаването „Нови хоризонти с Лили” ще излезе в кратка пауза по време на световното първенство по футбол и ще се завърне в ефир на 6 декември.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм