На 30 април, гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Антония Русалиева, Лора Класанова, студенти в Американски университет в България и Лати Бийл, финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, Антония Русалиева и Лора Класанова разказаха за клуба “Startup”, в който членуват. Той в създаден от студенти и съществува от 2012 г.. Организира събития в сферата на предприемачеството, стартъп състезание и стартъп конференция. Бяха представени менторите, екипите, журито и лекторите. Сред тях са водещи български предприемачи в технологичния сектор. Стана дума и за набирането на средства за тези събития, като гостите споделиха, че в клуба им отдел който се занимава


именно с това. Сред дарителите му, е и фондация „Български център по предприемачество“.

Във втората част на предаването, бе направена традиционната връзка по скайп с г-н Лари Бийл, финансист от Калифорния. Той представи интересен материал на тема „Бляскаво изложение на спортни обувки преди олимпиадата в Париж“.


Стана дума, за спортния гигант Nike и неговите иновативни нови маратонки, създадени с помощта на изкуствен интелект. Те ще бъдат демонстрирани от водещи спортисти на предстоящите летни олимпийски игри.

Като музикален фон звучаха изпълнения на канадската кънтри и поп звезда Ан Мъри от нейния успешен албум “Anne Murray duets – friends & legends” от 2007