Шестима са с повдигнати обвинения, спретнали стройна схема, действала поне две години. Това обявиха на съвместен брифинг от бургаската полиция и прокуратурата. По данни на директора на МВР Бургас ст. ком. Калоян Калоянов, групата се е занимавала основно с пласмент на крадени луксозни автомобили и регистрирането им с фалшиви документи. Част от возилата и към момента се движат по пътищата в страната от нищо неподозиращи купувачи.

Средната стойност на един автомобил е поне 100 хиляди лева, отчетоха от прокуратурата. 

До момента установените мпс-та са 39 броя. В хода на разследването, което продължава вече втора година, е документирана цялостната дейност на престъпната група. Този случай е и причината в отдела по регистрация на МПС-та към пътна полиция в Бургас да тече и нова организация. Към днешна дата в регистрацията на моторните превозни средства участват и служители от други сектори на МВР. Директорът на бургаската полиция уточни, че тече и проверка за евентуални лица от пътна полиция, свързани със схемата.

Четирима от задържаните с постановена мярка за задържане до 48 часа, утре от прокуратурата ще поискат постоянен арест спрямо тях. Част от автомобилите са били придобити след застрахователни и лизингови измами. Основната дейност на разбитата група е била само и единствено регистрацията на крадените коли. Не е ясно обаче кой ги е осигурявал.