Полицай, който е започнал сексуална връзка с жертва на престъпление, е уволнен, съобщава Independent. Твърди се, че служителят на полицията в Бедфордшир Дермот Дън е нападнал жената, като ѝ е дал успокоително.

Той става десетият служител на полицията в Бедфордшър за една година, който е уволнен от полицията за грубо нарушение на служебните задължения - пет от тях са за сексуални престъпления.

Главният полицай Тревър Роденхърст заяви, че поведението на Дън е било "ужасяващо и напълно неприемливо".

Той продължи: "В нашата организация просто няма място за хора, способни на такова отвратително поведение. И ние ще продължим да правим всичко възможно, за да изкореним всеки човек, който не отговаря на високите стандарти, които изисквам от нашите служители и работници.

Работим усилено, за да изградим приобщаваща култура, която не толерира подобно поведение или отношение. Активно насърчаваме колегите си да сигнализират за притеснения, за да можем да предприемем действия или да се справим с това поведение на ранен етап.

Знаем, че поведение и случаи като този тревожат нашите общности, но искам да успокоя хората, че сме решени да идентифицираме всеки в нашите редици, който се държи по този начин, и да го отстраним от полицейската дейност завинаги. Ангажирани сме да пазим жените и момичетата в безопасност и очакваме най-високи стандарти на професионализъм и почтеност от нашите служители и работници", заяви още той.

На изслушването за неправомерни действия бе съобщено, че Дън е започнал връзка с жената през 2005 г., когато тя е била жертва на престъпление.

Четиридневно изслушване установи, че поведението на Дън е равносилно на грубо нарушение.

Той ще бъде включен в черен списък, който му забранява да се върне към полицейска или друга подобна професия.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм