Олександър Усик се превърна в първия абсолютен шампион при най-тежките през този век, след като с разделено съдийско решение успя да победи Тайсън Фюри в зрелищен бой в Рияд, който бе част от поредната грандиозна галавечер, организирана от шейха Турки Алшеих. Това съобщава dsport.

След разделено съдийско решение Усик стана абсолютен шампион, като в картите на съдиите резултатът бе 115:112 за украинеца, 114:113 за Фюри и 114:113 за Олександър.

Усик е първият абсолютен шампион при най-тежките, след като се разправи с Циганския кралСнимка: Олександър Усик, "Х"

На събитието присъстваха Ивендър Холифийлд, Антъни Джошуа, Владимир Кличко, Кристиано Роналдо, Андрий Шевченко и Жорже Жезус.

Усик нанесе първа загуба в кариерата на Фюри и спечели четирите пояса в тежка категория - WBA, IBF, WBO, WBC, както и Ring.

Усик излезе с украинска униформа под звуците на песента "Братя" на Васил Жадан. Той беше първият на ринга, индикирайки, че според организацията Тайсън Фюри е с по-висока звездна стойност, независимо че има само един от шампионските пояси. Циганския крал беше не по-малко грандиозен при появяването си на ринга, като този път заложи на "Holding out for a hero" на Бони Тайлър за съпровождаща песен.

Последният12-ти рунд започна силно за Усик, който нанесе удари в главата на Фюри и отново го разклати. Фюри опита комбинация от удари, но последваха два точни удара на Усик с дясно кроше.