Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала Украйна през нощта срещу четвъртък, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс, като се позова на Киев.

Произведените в Иран безпилотни самолети са били унищожени над части от Източна, Южна и Югоизточна Украйна, допълват военновъздушните сили. Губернаторът на Запорожка област заяви в Телеграм, че две жени са били ранени, когато отломки от свалени дронове са ударили жилищна сграда в областната столица Запорожие.

Прокурорите в източната Харковска област съобщиха, че в ресторант, магазин и офиси са били повредени от отломки от три безпилотни самолета. Украинските ВВС добавиха, че нощната атака на Русия е включвала няколко вида ракети, но не предоставиха повече подробности. 

Южното командване на армията съобщи в "Телеграм", че тези, изстреляни от самолети над Черно море, са "загубили своята бойна способност". Губернаторът на Одеска област Олег Кипер заяви, че Русия е извършила отделен ракетен удар по-късно сутринта в четвъртък, но не се съобщава за пострадали. Той не уточни целта на атаката.

Русия редовно нанася въздушни удари по населени места далеч зад фронтовата линия в навлязлата в третата си година нейна инвазия в Украйна.