Над 30 платна ще представи Атанас Велков в юбилейната си изложба в Бургас. Картините ще бъдат подредени в Културен център „Морско казино“ на 60-тия рожден ден на художника, на 18 юни. Музикантите Георги Мархолев и Деян Павлов ще се погрижат за доброто настроение на гостите по време на откриването.

Средствата от всички продадени картини ще бъдат дарени на Центъра за деца с увреждания от семеен тип в ж.к. Лазур.

Експозицията ще представи два периода от творчеството на Велков – от времето когато е живял в Братислава и съвсем нови произведения, които са вдъхновени от настоящето.

"В изложбата ми съм включил произведения в смесена техника – акварел, пастел, рисунка. В тях има серия от картини от Тунис - пейзажи, интериори и екстериори. Творби на замъка Хайнбург – ан – дер –Донау, който беше на 15 км от Братислава, където живеех и работех и го виждах през прозореца си, езерата и лебедите.Има и серия с абстрактна живопис”, сподели авторът.

Изложбата ще гостува до 28 юни.

Атанас Велков е роден на 18 юни 1964 г. в Бургас. Първи уроци по рисуване, живопис и скулптура му преподават Тереза Шчуровска, Райна Рачева, Калоян Калоянов и Веселин Йовчев в Бургас. В периода 1978-1983 година е учил в Художествена гимназия в Казанлък, по-късно и Националната художествена академия -София. През 2001-2002 година специализира в Милано-Accademia di Belle Arti di Brera при проф. Диего Еспозито.