Семейна двойка от село Голеш е в полицейския арест за проявена небрежност, довела до пожар, който унищожил три къщи в село Краново. Произшествието е станало вчера около 14:00 часа.

Мъжът /41 г./ и жената /35 г./ били наети да почистят от суха растителност двора на частен имот в селото. Вместо механично да отстранят листната маса, те я запалили и пожарът се разпространил неконтролируемо в съседните дворове.  

В гасенето на огъня се включили два екипа огнеборци от Участък – Кайнарджа и РСПБЗН-Силистра, както и общинското доброволно формирование, но въпреки усилията им изгорели три необитаеми къщи, други четири били спасени.

Днес на местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група.

Мъжът и жената са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

***

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра и 10 доброволци от общинското формирование на Кайнарджа загасили пожар в две стърнища, разпрострял се върху площ от 50000 кв.м. Огънят пламнал вчера около 15:50 часа в непосредствена близост до село Полковник Чолаково. Десет къщи били застрашени от пламъците, но огнеборци и доброволци успели да ги спасят.

Няма материални щети при други два пожара, възникнали през вчерашния ден. Горели са отпадъци в областния център и сухи треви в района на село Зафирово. С произшествията се справили екипи на РСПБЗН-Силистра и Противопожарен участък – Главиница.