Първата дума, за която се досеща човек, когато чуе „лято“, е „ваканция“. Колкото и вълнуващо да звучи, изборът на най-добрите летни ваканционни дестинации в света понякога е трудна, но не и непостижима задача.

Топ 10 най-добри летни дестинации за 2022 година1. Кападокия, Турция - Страната на полетите с балон

Осеяното с балони небе на Кападокия, не е единственото нещо, което привлича хората тук. Туристите остават поразени от богатството на лабиринтни подземни градове, пещери и дерета, които те карат да искаш да останеш тук завинаги.

2. Прага, Чехия - Центърът на бароковите сгради

От мелодичните мелодии на общинската сграда до спокойствието на испанската синагога, всичко в този град си заслужава да бъде посетено. 

Топ 10 на най-добрите дестинации за гмуркане през 2022 година (снимки)

3. Маракеш, Мароко - Розовият град

Ако искате да изпитате най-доброто от Близкия изток без шумни тълпи, тогава трябва да посетите Маракеш, който е смятан за една от най-добрите летни дестинации. Известен с уникалната си комбинация от културно разнообразие, този град предлага всичко, което може да превърне лятната ви ваканция в незабравимо събитие.

4. Покхара, Непал - Гледки към зашеметяващи планини

Това, което пленява посетителите на Покхара, са планините. Цъфтяща и пълна с енергия през летните месеци, това е една от дестинациите, които не трябва да се пропускат през 2022 година.

Защо страхът от дълбока вода е реален

5. Марсилия, Франция - Богата на културно наследство

Разположен в сърцето на региона Прованс, Марсилия е красив пристанищен град, който служи като едно от най-добрите места за лятна ваканция във Франция. След като е бил важен източник на оцеляване чрез търговия, Марсилия се радва на богато културно наследство с повече от 1500 години история. 

6. Тел Авив, Израел - Градът, който никога не спи

Тел Авив е модерен метрополис, който съчетава съвременния допир на Израел с богатата си история. От плажове до клубове, от процъфтяват общности на изкуствата до богатото му наследство, Тел Авив предлага на всички нещо, с което да ги накара да поискат да се върнат. Нощният живот на града е не само хипнотизиращ, но е непобеден в сравнение с останалия свят.

10 нестандартни музея в Германия (снимки)

7. Керала, Индия - Разходка с лодка-къща

Приключенски спортове, хълмисти станции, чаени плантации, затънтени води и плажове, този тропически рай на Керала служи като една от най-добрите ваканционни дестинации през лятото.

8. Барселона, Испания - Игри и нощен живот

Красив град с невероятното изкуство и елегантна архитектура. Туристите могат да разгледат римски археологически обекти и да се радват на нощния живот заради луксозни пъбове и барове. 

Пет места, които да посетите в Гърция

9. Колорадо, САЩ - Летен рай

Туризъм, планинско колоездене, риболов, умерен климат, са думите, които описват това място.

10. Парос, Гърция - Смесица от бяло и синьо

Разположен в сърцето на Егейско море, Парос е един от най-стилните гръцки острови, известен със своите плажове и селца.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм