На прага на 2023 година, решихме да ви покажем какво ви беше най-интересно да прочетете в darik.bg.

През 2022 година една от най-обсъжданите теми в нашата страна бе тази за пенсиите. Можем да заявим, без никакво колебание, че отговори за всички промени в детайли имате възможност да откриете при нас.

Колаж: darik.bg

Читателите проследиха с интерес на сайта ни излизането на „Има такъв народ“ от управлението на страната и коментарите на политическите лидери и депутати след обявяването на тяхното решение. Лятото бе изпълнено с нападки и остри публикации.

Далеч от лятната жега, но със същата жар, актрисата Диана Димитрова размъти водата през последния месец, след като призна на всеослушание, че по време на снимки преди 5 години е била пребита от свой колега. По-късно тя спомена, че е видяла насилие и в лицето на преподавател.

Ето кои 10 статии четохте най-много през 2022 година:

1. На 1 октомври пенсиите бяха преизчислени. Това, разбира се, накара много хора да се запитат ще има ли увеличение за всички и кои пенсионери ще получат увеличение? Отговорът бе даден в darik.bg:

Кой ще получи увеличение на пенсията от 1 октомври

2. Едва с 26 лева се е вдигнала за 5 години вдовишката добавка, която получават пенсионерите у нас за починал съпруг или съпруга. Това показаха данните на Националния осигурителен институт. 

Каква вдовишка добавка получават пенсионерите

3. Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и Явор Божанков си размениха хапливи реплики по време на дебати в Народното събрание по вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков.

Божанков към Атанасова: Не може всеки път, като чуете за духане, да излизате на трибуната

4. След като пенсионерите получиха преизчислените си от 1 октомври пенсии, много от тях останаха разочаровани. За някои тя беше вдигната с едва няколко лева.

Кои пенсионери получиха най-голямо увеличение от 1 октомври

5. Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол за жени Владимир Кузюткин почина на 76 години. Заслужилият треньор на Русия си отиде от този свят след тежка и продължителна болест.

Почина бивш селекционер на националния отбор на България

6. Иван Христанов от ПП, който бе зам.-министър на земеделието в оставка в началото на юли, отговори на нападките на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с остра публикация във Фейсбук.

„КОЙ Ви каза, че сте прав? За нас, г-н Трифонов, семейството е България. В буквалния и преносния смисъл. Цената? Плащаме я всички, всеки ден. И последно, г-н Трифонов, Капъкуле е в Турция. Тук е Капитан Андреево“, написа Христанов в поста си.

От ПП към Слави Трифонов: КОЙ Ви каза, че сте прав?

7. „Основната причина за парламентарната криза, на която ставаме свидетели, е деструктивното поведение на ИТН. Миналата година два парламента бяха разтурени от партията на Слави Трифонов. Българските граждани вече дават своята оценка. Най-скорошното социологическо проучване показва, че „Има такъв народ” няма да бъдат част от парламента.” Това заяви политологът Милен Любенов в предаването “Кой говори” по Дарик радио на 18 юли.

Политолог пред Дарик: ИТН е един бизнес проект, зад който стоят определени олигарси

8. „Писателят Калин Терзийски тръгва и той за втори път да си прави реклама в толкова болезнен момент за мен. Веднъж му простих, този път няма да има прошка.“ Това написа актрисата Диана Димитрова за писателя Калин Терзийски.

Димитрова за Калин Терзийски: За втори път си прави реклама в толкова болезнен момент за мен

9. Актрисата Диана Димитрова размъти водата през последните дни, след като призна на всеослушание, че по време на снимки преди 5 години е била пребита от свой колега. Неговото име тя така и не спомена. В началото на декември месец тя публикува нов пост, в който говори и за насилник от НАТФИЗ. 

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

10. Пенсионирането ни излиза все по-скъпо, показват данните на Националния осигурителен институт. Хората, на които не им стига стажът за пенсия, плащат все по-големи вноски, за да си купят недостигащите месеци или години.

Все по-скъпо излиза да се пенсионираме

Екипът на darik.bg си пожелава повече позитивни новини през новата 2023 година!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм