След брилянтните си имитации в шоуто „Като две капки вода”, с които спечели сърцата на публиката, Тома Здравков се връща към своя артистичен образ на рокаджия с нова версия на стара песен. Специално аранжирана в духа на рока, класиката “Синя вечер” вече има своя съвременен вариант.

От света на софтуера до вселената на рок музиката: Приключенията на Боряна Йосифова

Позната на по-старите поколения слушатели от изпълнението на незабравимия Кирил Семов и Бигбенда на държавното радио, превърнала се в евъргрийн, тази песен е емблема на българския поп-джаз от края на 50-те години на ХХ век. Музиката на Емил Георгиев и текстът на Найден Вълчев звучат днес в стила, присъщ на Тома и неговия репертоар.

Тома Здравков

Певецът, познат на феновете на рока с вокалното си майсторство, пресъздава “Синя вечер” по емоционален и въздействащ начин. Идеята за аранжимента е на Румен Бояджиев (ФСБ), като музикален продуцент на парчето е Теодор Янков, а в звукозаписа участват музикантите: клавишни и програминг – Румен Бояджиев, китара – Петър Главанов, бас – Мартин Христов, барабани – Теодор Янков, бек вокали – Станислава Христова, брас - Иван Бороджиев и Алекс Витков.

Звездно дуо дава начало на Европейския музикален фестивал

Запитан дали дава съгласието си “Синя вечер” да звучи с гласа на талантливия Тома, доайенът Найден Вълчев отговаря: “Разбира се, с най-голяма радост! Красивите песни от миналото трябва да имат нов живот, нови изпълнители, нова публика. Това ги прави непреходни във времето!”

Новата версия на “Синя вечер” е един специален подарък за няколко поколения български меломани. Насладете й се в ефира на Дарик Радио!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм