Тийнейджър е задържан за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди. Около 9 ч. в понеделник служителите на реда в Стамболийски реагирали на сигнал от тел. 112, че пред павилион за закуски 17-годишен нанесъл удари на по-малко момче. Потърпевшото дете е прегледано на място от екип на спешна помощ и освободено за домашно лечение. Криминално проявеният извършител е отведен за едно денонощие в полицейския арест. За образуваното досъдебно производство е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

59-годишен пловдивчанин е заподозрян за нанесени щети по чужд автомобил. Вчера по обяд, на улицата, мъжът се скарал със свой по-млад съсед и строшил с дървена бухалка фар на колата му. 

По-рано същия ден в Раковски шофьорка се оплакала, че е счупен стоп на автомобила ѝ. При проверката станало ясно, че вандалската проява е дело на криминално известна жителка на града, която е направила самопризнания.

Криминалисти от Четвърто РУ в Пловдив заловиха крадец за броени минути. В полицията потърсил помощ пловдивчанин, след като установил, че оставеният му пред магазин на бул. „Шести септември“ велосипед липсва. При организираните бързи издирвателни действия много скоро станала ясна самоличността на извършителя – на 28 години. Мъжът е познайник на служителите на реда. С полицейска заповед е задържан за едно денонощие, образувано е досъдебно производство.