Една възрастна дама, независимо как е облечена или гримирана, няма как да прилича на 20-годишно момиче – тази аналогия използва в ефира на Дарик, Таньо Танев за да онагледи инвестицията в ново строителство, спрямо тази в стара сграда.

Като представител на „Унихоум“ за последните 20 години, той е затворил кръга от услуги в областта на недвижимите имоти, строителството и инвестициите в тази сфера по Южното Черноморие.

По думите му, цените на имотите в Бургас са реалистични, а очакването те да започнат да слизат надолу е необосновано.

„Цените на хляба не са паднали след последните увеличения, няма как да се очаква тези на имотите да слязат на стара база. Новите цени на базовите продукти определят и новите заплати на работниците в строителството, стойността на материалите и всичко останало“, поясни той.

Прогнозите му са за стабилизиране на пазарната цена на имотите, с приемането на еврото. Самият той е бил свидетел на този феномен по време на обучението си в Германия, когато там е било въведено еврото. 

Според Таньо Танев Бургас има прекрасни условия за живот, но е трудно да се закупуват нови парцели, защото града няма голям потенциал за разрастване на много нови квартали. „Чисто географски Бургас няма накъде да расте, освен към периферните квартали като Банево, например. Да, има нови зони, със сигурност ще има и още, както и затворени комплекси, но растеж при тези граници на града от море и езера е невъзможно. Затова търсенето в Бургас ще продължи. А хората все повече се насочват към безкомпромисните имоти, които предлага новото строителство. Разбира се, най-скъпи, както по цял свят, ще останат имотите в супер централна градска част “, каза още той и онагледи твърденията си със снимка направена от сами янего с дрон.

За разликата между инвеститор и строител, нагласите на купувачите, ценовите балони и предизвикателствата и зависимостите за получаване на акт 16, както и за изискванията, които трябва да покриват съвременните обекти, чуйте повече от Таньо Танев в звуковия файл: