FIFA обяви, че Адриана Лима, бразилският супермодел, актриса и бизнесдама, световна модна икона и един от най-успешните модели на всички времена, е назначена за първия глобален посланик на феновете на FIFA.

„Той ще продължи да живее“: 738 перуански бебета бяха кръстени Пеле

Когато срещнеш Адриана, веднага усещаш нейната топлина, доброта и колко пристрастена е към нашата игра. Тя живее и диша с футбола и затова може да бъде отлична връзка между FIFA и феновете по целия свят“, каза президентът на FIFA Джани Инфантино. 

В тази роля като глобален посланик на феновете на FIFA, Адриана Лима ще развива, популяризира и участва в няколко глобални инициативи, включващи фенове от цял ​​свят.

Идвайки от повече от скромен произход и като футболен фен, съм много благодарна и за мен е чест, че бях избрана от FIFA да бъда първият глобален посланик на феновете и че получих такава платформа, която да помогне на феновете да се доближат още повече до играта“, каза Адриана Лима.

Какво ще стане със стадионите в Катар?

В качеството си на глобален посланик на феновете на FIFA, Адриана Лима връчи наградата на феновете на The Best FIFA Football Awards™ 2022 в Париж в понеделник, 27 февруари. Допълнителни подробности във връзка с по-нататъшни глобални футболни инициативи ще бъдат предоставени своевременно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм