Светът загуби Пеле, „краля“ на футбола, през 2022 г., но името му ще продължи да живее в повече от 700 перуански деца, родени миналата година, според списък, публикуван от Националния регистър за идентификация и гражданско състояние на Перу, цитиран от "Barrons".

„Децата трябва да знаят за него“: ФИФА иска стадион, кръстен на Пеле

Според списъка 738 бебета са били регистрирани с имената Пеле, Крал Пеле, Едсон Арантес или Едсон Арантес до Насименто, пълното име на трикратния световен шампион по футбол, до края на 2022 г.

Бразилската звезда почина на 29 декември на 82-годишна възраст и бе оплакан в понеделник на стадиона на дългогодишния си клуб Сантос, където хиляди хора пристигнаха, за да се сбогуват с него.

Новият президент Луиз Инасио Лула да Силва ще води церемонията по почитанията, докато Бразилия се сбогува с най-известния си син на 24-часово бдение във вторник.

„Ти си вечен“: Бразилия са сбогува с Пеле на стадиона в град Сантос

Сред перуанските момичета 551 са били кръстени като кралица Елизабет, на името на британската кралица, която почина през септември след 70 години на трона.

Въпреки смъртта на Пеле, най-популярното известно име, използвано от родителите в Перу, е това на португалската звезда Кристиано Роналдо, като Роналдо или пълното му име е избрано 31 583 пъти.

Футболът беше трайна тема през 2022 година, с 371 бебета, наречени Лео Меси или Меси, на аржентинския шампион от Световната купа, и 229 Мбапе за френската звезда.

Регистрирани са и 733 бебета, кръстени Маверик, след героя на Том Круз от филмовото продължение на Top Gun, излязъл миналата година. Сред женските имена Руби е начело в списъка с 24 980, следвана от 1787 момиченца, кръстени на колумбийската певица Шакира.

Бекенбауер с емоционална реакция: Пеле имаше 3 сърца

Едно дете, родено миналата година, беше кръстено на милиардера Илон Мъск, докато друго беше кръстено Катар на страната домакин на Световното първенство през 2022 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм