Патриарх Неофит е в съзнание и състоянието му се подобрява. Това съобщи говорителят на Светия синод Старозагорският митрополит Киприан в храма „Св. Николай” в Стара Загора.

Негово Светейшество се лекува във ВМА от белодробно заболяване. Той бе хоспитализиран на 29 ноември. Светият синод призова миряните да се молят за неговото оздравяване.

Повече информация за състоянието на патриарх Неофит се очаква след утрешното заседание на Светия синод.

От месец насам 78-годишният Неофит не се е появявал публично, дори на срещите на Светия синод с политици. През септември 2022 г. той беше приет по спешност в болница с пневмония.

За днешния празник митрополит Киприан ппожела на миряните Бог и Св. Николай да им дарят крепко здраве, мир и спасение в душите, а също и да не забравят, че вярата, надеждата и любовта са тези, които ги крепят и им дават сили в бъдещите дни.

Киприан отслужи архиерейската света литургия в катедралния храм „Св. Николай” в Стара Загора, след която ще се прочете и молитвата за оздравяването и бързо възстановяване на първосветителя на родната ни църква патриарх Неофит.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм