Българският патриарх Неофит се намира в стабилно състояние след хоспитализация във ВМА поради белодробно заболяване. За да отговори на интереса от страна на медии, старозагорският митрополит Киприан предостави информацията, като призова православните християни да се молят за бързото възстановяване и изписване на патриарха, съобщи NOVA.

Деканът на Богословския факултет доц. Ивайло Найденов подчерта важността на състоянието на патриарх Неофит, не само за църковния, но и за академичния свят. Учениците и приятелите на патриарха се обединяват в молитви, изразявайки солидарност и пожелавайки му бързо оздравяване.

Припомняме, че в сряда Светият Синод публикува на сайта си информация, че българският патриарх Неофит е приет във Военномедицинска академия. Той е с белодробно заболяване, уточняват от Църквата. Информацията за неговото здравословно състояние е много строго пазена в тайна. По информация на източници на NOVA патриархът е във ВМА от поне две седмици. Духовниците призоваха вярващите да се молят за здравето на патриарха.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм