Наводнени етажи на жилищни постройки, повредени покриви и изкоренени дървета са част от щетите, след пороен дъжд в Неделино. Гръмотевичната буря се е разразила вчера следобед и за около 25 минути са паднали сериозни количества дъжд над родопския град, като имало и ураганен вятър. Няма пострадали хора, уточни пред Дарик кметът Боян Кехайов. Днес продължава работата по отстраняване на щетите и почистването на улиците и шахтите от кални наноси, допълни Кехайов. Пораженията са предимно в Неделино. Наводнени улици и липса на електричество имаше и в Смолян вчера следобед, след бурен вятър и интензивен дъжд, който само в рамките на двайсетина минути успя да затапи околовръстното, в близост до кв. "Устово", където имаше и закъсали автомобили.
=====================================

Одобряването на заем в размер на 44 милиона лева ще гласува Общинският съвет на Пловдив. Парите са за ключови обекти на спортната инфраструктура за града. По 12 милиона лева са предвидени за довършването на стадионите на „Локомотив“ и „Христо Ботев“, в това число и за козирката на втория. Към първоначалното предложение, което местният парламент вече прие като цяло, са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лв. Сега решението на местната управа е диспансера да бъде изкаран от заема. Дългосрочният общински дълг ще е от от Фонда за устойчиво градско развитие или други банкови институции.
====================================

Генерална репетиция на участниците в открития летателен ден по случай 110-годишнината на Българските военновъздушни сили ще се проведе днес в авиобаза Граф Игнатиево. Официалното честване е на 25 юни, когато ще има 4-часова интензивна и богата летателна програма.
=======================================

„Карнавална нощ“ от Уилям Шекспир предстои от 21 ч. тази вечер в парк „Ямача“ в Хасково от програмата на Първия студентски театрален фестивал „Сцена на края на града“. Пиесата ще представят студенти от НАТФИЗ от класа на проф. Здравко Митков. Режисьор е Людмила Стоин. Фестивалът в Хасково продължава до 26 юни. 
========================================

Възстановено е движението за всички автомобили по пътя Варвара-Велинград. По-рано днес катастрофа наложи затварянето му. Инцидентът е станал около 5:00 ч. сутринта на няколко километра от гара Костандово, информираха от полицията. Ударили са се два микробуса - товарен и пътнически. Шофьорът на товарния е изгубил контрол над волана, блъснал се е първо в бетонна стена, а после - в идващия отсреща бус. При сблъкъса е пострадала пътничка от микробуса. Тя е с фрактури на ръцете, но е без опасност за живота. Транспортирана е в болница.

Информации на Адриан Кулев, Искра Койчева, Живка Тодорова и Тина Соколова