ОбС на Пловдив гласува по 12 милиона лева за недовършените стадиони на „Ботев“ и „Локомотив“, и 20 милиона лева за изграждането на нов плувен комплекс „Младост“. Средствата ще се осигурят чрез поредния общински заем, този път в размер на 44 милиона лева. Дългосрочният дълг ще е от Фонда за устойчиво градско развитие и други банкови институции.

Точката скараха съветниците в местния парламент, които я подкпериха с 34 гласа "за"

Георги Величков от „Ние гражданите“ отново постави въпроса за харченето на отпуснатите вече от правителството на Бойко Борисов 25 милиона лева за строителството на Колежа, както и за осигуряването на останалата сума от 16 милиона лева, за да се довърши изцяло съоръжението, чието строителство възлиза на 53 милиона лева.

Независимият Слави Георгиев също поиска прозрачност за парите, вложени до момента в довършването на стадиона на Ботев, за да стане ясно колко още са нужни.

Владимир Славенски от ДБ също коментира, че един от най-големите спортни обекти по заема - стадиона на „Ботев“, се е превърнал в много сериозна финансова дупка.

И от БСП, в лицето на Йордан Василев изразиха съмнения, че милионите могат да „потънат в поредната дупка“, без да отидат по предназначение.

Кметът Здравко Димитров защити вложените досега отпуснати суми, като се мотивира че за всеки похарчен лев има нужните документи и отговори на зададените въпроси.

Още подробности чуйте в звуковия файл.

Още новини от Пловдив