Къща и улица пропаднаха в Смолянско след проливните дъждове за последните 24 часа. Новообразувало се свлачище застрашава две жилищни сгради в Неделино. Решен е проблемът с електричеството на територията на община Баните, където имаше частични прекъсвания заради бурния вятър през изминалата седмица. Постепенно обстановката се нормализира и нивата на реките и язовирите в региона спадат.

===========================

Президентът Румен Радев ще посрещне федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер на летище „Пловдив“. Нехамер е на работно посещение в България по покана на българската страна. Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от държавния глава Румен Радев. В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия. Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

============================

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще връчи сертификат за инвестиция клас А на компания, която е един от най-големите производители на ски оборудване в света, част от Тракия икономическа зона. Сертификатът е за новия „Завод за производство на ски“ в Асеновград, където ще бъдат открити над 100 работни места. Церемонията по връчването на сертификата е от 12:00 ч. в Асеновград.

=============================

Феновете на „Ботев Пловдив“ призоваха в отворено писмо незабавно да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет заради строежа на клубния стадион. Те настояват местният парламент да приеме решение, с което Общината да се задължи осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на стадион „Христо Ботев” да разходва приоритетно за изграждането на козирката му. Феновете се притесняват, че парите ще бъдат похарчени за други дейности. Привържениците на канарчетата дадоха заявка за бъдещи протести, ако исканията им не се осъществят.

=============================

Община Пещера обяви конкурс за Цар на виното. Традиционната за града коронация на най-добрия майстор на домашно вино ще бъде на 1 февруари на крепостта Перистера. До сряда, 25 януари, кандидатите за участие трябва да представят проби от своята продукция в читалище “Развитие“, което е съорганизатор на събитието. Пробите ще бъдат оценявани от професионално жури. Царят на виното ще бъде коронясан на общоградски празник. 

Информации на Искра Койчева, Aдран Kулев, Тина Соколова и Петър Тодоров