На протест под мотото „След мен потоп“ излизат карловци пред общинската администрация. Недоволството на хората е провокирано от все още невъзстановената инфраструктура след опустошителното водно бедствие от миналата есен, както и от некачествени и забавени ремонти в населените места в общината. Очаква се хората да присъстват на днешната сесия на Общинския съвет на Карлово.

Осигуряването на средствата за старта на електронното таксуване в пловдивския градски транспорт, ще гласуват на днешното си заседание общинските съветници. Както Дарик вече съобщи, 4,3 милиона лева струва централизираният софтуер за системата. Парите ще се осигурят от проекта „Модър-Царевец“ и от обезщетения за отчуждаване на имоти. С предишно решение на местния парламент средствата, нужни за стартирането на изпълнението на договора между Община Пловдив и фирма „Тикси“ за надграждане на електронната система за таксуване, бяха пренасочени за строителството на стадион „Христо Ботев“. Кметът Здравко Димитров реагира остро на това решение и заяви, че ще бъде намерен начин да се осигурят пари за новата система. Местният парламент ще гласува и осигуряването на 3,5 милиона лева в следващия бюджет за нова сграда на ОУ „Княз Александър l“. Съветниците ще дебатират и финансовите отчети на общинските дружества. Част от дневния ред на днешното заседание, който е от над 50 точки, е и осигуряване на 200 000 лева за техническа помощ за Зоопарка.

========================================

Непрекъснато съществува конфликт между морала и юрисдикцията. Затова често, във връзка с различни ситуации, които обществото приема за неморални, чуваме оправданието - Да така е, но никой не го забранява - коментира в ефира на Дарик  известният психотерапевт Иво Величков. В това време на дезинформация, хората често губят нишката на морала, защото непрекъснато се предлагат противоречащи си концепции като правилни или грешни. Според него обаче всеки интуитивно знае кой е моралът, който трябва да следва, освен ако не е социопат.

============================================

Дежурни екипи на Областното пътно управление в Смолян са реагирали на няколко сигнала за паднали камъни в региона, вследствие на валежите от дъжд тази нощ, информират от дежурната част на пътната служба. На няколко места се е наложило намесата на тежка техника, но е нямало затваряне на пътища. Големи скални отломки са разчиствани по пътя Баните - Малка Арда и Хвойна - Чепеларе. Пътните настилки в Смолянско са мокри и има предпоставки за падащи камъни през целия ден, уточняват още от Областното пътно управление, като съветват водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Валежите тази нощ в региона бяха с различна интензивност. Най-много е валяло в района на чепеларското село Забърдо, където са регистрирани 37 литра на квадратен метър. 

========================================

Международен конгрес събира спортни репортери от 13 държави в Пазарджик от днес до неделя. Страната ни е домакин и на 9-ото първенство на Асоциацията на спортните журналисти в Югоизточна Европа по футбол за купата на името на големия български коментатор Николай Колев-Мичмана. Президентът на Европейската асоциация на спортните журналисти (ÀIPS Europe) Чарлз Камензули (Малта) пристига в България специално за конгреса. Участие в събитието в Пазарджик се очаква да вземат спортни журналисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Румъния, Молдова, Кипър и Косово.

Информации на Искра Койчева, Лалка Златанова, Адриан Кулев и Тина Соколова