25 камери за контрол на скоростта, които ще бъдат осигурени от МВР, ще бъдат поставени до края на годината на възлови места в Пловдив. Решението е на Общинската комисия по безопасност на движението. След внимателно обследване и анализ от МВР са фиксирали 5 ключови пътни артерии, на които първоначално да бъдат разположени камерите, съобщи директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Георги Чергов. Зоните, където се очаква да бъдат монтирани камерите, са кръстовището на бул. „България“ - до паркинга за езиковите гимназии, на бул. „Васил Априлов“ - преди кръстовището с ул. „Янко Сакъзов“ в посока моста на река Марица, на бул. „Цар Борис III Обединител“ - преди влизането в Тунела в посока панаира, на северното платно на бул. „Цариградско шосе“ при входа на бензиностанция „ЕКО“ и  на бул. „Санкт Петербург“  -  до филиала на Техническия университет. От Общината увериха, че до 15 септември ще монтират на невралгични пътни участъци 10 съоръжения за камери, а до края на годината - още 15. От полицията изнесоха данни за драстично увеличение на глобите на пътя за първите 6 месеца на годината. То е най-голямо – 65% при електронните фишове, които са 30 015, съставените актове са 12 468, а фишовете са 79 000.

„Продължаваме промяната-Демократична България" е водеща политическа сила в градовете в САЩ, в които има най-много българи, включително и пловдивчани. „Възраждане" "превзема" Лас Вегас, а "Величие" е първа политическа сила в секция "Дес Плейс -1" в Чикаго, където на 9 юни са гласували най-много българи - показва журналистическа проверка на Дарик. Според вота на българите в Съединените американски щати, в състава на 50-ото Народно събрание трябва да има само 5 партии - ДПС и БСП не трябва да са част от новото управление на страната.

Инж. Николай Юруков се отказва от депутатското си място от листата на ДПС в Смолян и по този начин отпада пренареждането на листата. Настоящият заместник-кмет на Община Девин бе трети в листата на Движението на последните парламентарни избори и измести втория с преференции и това му отрежда право той да стане член на 50-ото Народно събрание. Вчера обаче, инж. Юруков сам подал заявление за отказ от избора си за народен представител. Това става ясно от съобщение в една от социалните мрежи на областният председател на ДПС в Смолян д-р Румен Пехливанов. Това означава, че ДПС ще изпрати в парламента от Смолян за трети път дуото Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев. Мандатите от 22-ри Многомандатен избирателен район са четири. Другите два са на ГЕРБ - СДС и "Величие". 

Община Смолян уведомява, че днес от 12.00 ч. до 16.00 часа ще бъде преустановено обслужването на граждани. Причината е, че в сградата на администрацията няма да има ток заради извършването на профилактика на съоръженията по електрозахранване от EVN. 

В Пазарджик организират „Европейско в парка“ – открито пространство, на което всеки ден от днес до 14 юли ще се излъчват наживо футболните мачове от Европейското първенство по футбол. Достъпът ще е напълно свободен, а местоположението му ще е в парк „Стадиона“. Излъчването на голям екран там започва тази вечер от 20:30 часа. За посетителите са осигурени близо 300 седящи места с маси, множество пуфове за още по-удобно преживяване и будки за разхладителни напитки и храна. Очакват се много изненади за малки и големи – зона за забавление на децата и обособено пространство с възможност за игра на минифутбол, куиз игри с награди за посетителите и голямата награда – томбола, която ще изпрати един щастливец на финала на Европейското първенство по футбол – 2024-та.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Лалка Златанова и Искра Койчева