Цистерна се запали след удар с камион на Голямоконарско шосе в Пловдив. Три пожарни екипа и аварийно спасителен отряд гасиха пламъците. Сигналът за произшествието е получен в 8.45 сутринта. Цистерната е било използвана за превоз на глюкоза, но е била празна. След замерване на въздуха от аварийния отряд е установено, че няма опасни вещества и продукти в атмосферата. Няма пострадали. 

Недействителните гласове на изборите за Народно събрание от Пловдив и областта са близо 4500, като всички са от хартиени бюлетини. Резултатите от вота на 9 юни са крах за ПП-ДБ, чиито водач в Пловдив бе Асен Василев, както и за БСП. Бившият кандидат за кмет на Карлово Джелил Караали измества Рамадан Аталай - депутат на ДПС в 12 парламента.

ГЕРБ-СДС запазва първенството си и в Пазарджишко след окончателното обявяване на резултатите от изборите. Коалицията приключва надпреварата с 29,04% от вота за народни представители и 27,83% - за членове на Европейския парламент. ДПС остава на второ място, но с над 20% от гласовете и в двата избора. Трета е партия „Възраждане“ с 12.69%. Коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ е на четвърто място с 8,88%, следвана от БСП, която има 8,39%. На шесто място е „Има такъв народ“ с 4.83%. Седми са МЕЧ с 3,6%, а „Величие“ събира 3,55% от отишлите до урните пазарджиклии.

Окончателно Движението за права и свободи е първа политическа партия в област Смолян с 11 702 гласа или 32.41%. Това става ясно от финалните резултати, оповестени от Районната избирателна комисия – Смолян. ДПС бележи покачване на резултата, спрямо предходните парламентарни избори с близо 2 000 гласа. На второ място в изборите за Народно събрание остават ГЕРБ-СДС, които доминираха през годините в региона с 10 360 гласа или 28.70%. Партията губи близо 1000 гласа от миналогодишната си подкрепа. На трето място е коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“, която губи около 5 000 гласа и има 10.22%. "Възраждане" заема четвъртата позиция, следвана от БСП. "Има такъв народ" е  с 4.32% подкрепа. За "Величие" са гласували 903 души и е на седмо място. Най-много преференции е получил отново водачът на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев - 3 018. Гласувалите в региона са 37 490, като от тях с хартиена бюлетина си дали вота 30 000 души. Недействителните бюлетини са  1 018, а “не подкрепям никого“ са отбелязали 1003-ма човека. От област Смолян в 50-ото Народно събрание влизат 4-ма депутати. На този етап с по един сигурен мандат са ДПС и ГЕРБ-СДС, а за останалите 2 предстои да видим къде ще бъдат преразпределени по системата Хеър-Ниймайер.

За поредна година Пловдив и областта са в ТОП 3 с най-добри резултати от матурата по български език и литература. Средната оценка на дванадесетокласниците е повишена с 48 стотни, доближавайки се до "много добър", съобщи пред Дарик радио началникът на РУО - Пловдив Иванка Киркова. Положителна динамика се наблюдава и при резултатите от втория държавен зрелостен изпит. Средното повишение там е с 36 стотни. Езикова гимназия "Пловдив" е безапелационен отличник на матурите – в училището има  две оценки над 5.50 и на двете матури.

Община Златоград ще стимулира финансово всички жители, които имат новородено или осиновено дете от началото на настоящата година. Това става ясно от решение на Общинския съвет, с което се отпускат по 1 000 лв. за първо дете, 2 000 лв. за второ и 5000 лв. за трето, четвърто и т. н. От следващата година, освен предвидените суми, многодетните семейства ще бъдат изцяло освободени от всички общински такси, включително и такса смет, а тези с 2 деца ще заплащат само 50% от тях. Първите щастливи родители са семейство Ченаклиеви, които вече са получили ваучер от 5 000 лв. за третото си дете, родено тази година. 

На днешното заседание на Общинския съвет в Пловдив, Никола Илиев, основател на Конушенския народен оркестър, бе удостоен с титлата „Почетен гражданин на град Пловдив“. Отличието бе връчено в признание за неговия изключителен принос към опазването и съхраняването на тракийската народна музика. Илиев изрази благодарността си към ръководството на града и подчерта, че Пловдив е вдъхновение за него. Кметът на града и председателят на Общинския съвет връчиха почетния знак и удостоверение на Илиев като част от церемонията.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева, Лалка Златанова и Петър Тодоров