Полицията в германския град Хамбург работи над предполагаема заложническа ситуация, след като въоръжен мъж, който е на 35 години, премина с автомобил през бариерата за сигурност и стигна до пистата, съобщи Би Би Си. В колата му, която се намира под самолет, в момента освен него се намира и 4-годишно дете.

Служителите са в контакт с шофьора, който е влязъл на летището в събота вечерта около 20:00 ч. местно време (19:00 ч. по Гринуич). Съпругата на заподозрения е съобщила за възможно отвличане на дете.

В изявление полицията заяви, че "спорът за попечителство е в основата на тази операция". Заподозреният е стрелял с оръжието си два пъти във въздуха и е хвърлял горящи бутилки от автомобила. Той се отправил с автомобила към перона на летището - зоната, където обикновено се паркират самолети.

Getty Images

"На място сме с голям контингент от служби за спешна помощ. В момента приемаме, че е налице статична заложническа ситуация", съобщи полицията в Хамбург в X, известен преди като Twitter.

На място има психолози, както и служители, специализирани в преговорите, съобщиха от полицията. Всички заминаващи и пристигащи на летището в северния германски град са спрени.

В ранните часове на неделната сутрин полицията в Хамбург потвърди, че ситуацията продължава.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм