Министерството на земеделието ще започне информационна кампания за българските земеделски производители по изисквания на новата Обща селскостопанска политика.

Светлана Боянова

Инфлацията при храните в България

Това обяви в ефира на Дарик радио съветника на министъра на земеделието и основател на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова. Тя обяви, че екипи на Министерството ще запознаят фермерите с всички акценти в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони.

Краят на една ябълкова приказка

"Има изисквания, които трябва да се спазват задължително от фермерите, има и доброволни практики. Важно е земеделските производители да са наясно с всички параметри на Общата селскостопанска политика", коментира Боянова. До края на месеца Стратегическият план план трябва да бъде внесен в Брюксел. От следващия месец се очаква и информационната кампания с фермерите да започне. Цялото интервю със Светлана Боянова можете да чуете в прикачения звуков файл.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм