Петото издание на вълнуващия фестивал „Порт Прим арт фест“ събра за пореден път край морския бряг съзвездие от творци и най-новите заглавия на различните жанрове на изкуството.

Фестивалът на Община Бургас и гранд хотел „Приморец“ започна с две вълнуващи премиери - на Мария Кисимова Моасе и на най-новия проект на Нина Николина. И продължава с късометражно кино и биографична книга и филм за Георги Парцалев.

От вчера започнаха прожекциите на късометражни филми, селекция на Георги Кръстев, директорът на фестивала „Карантина“, която представлява уникална възможност за среща със световното кино в този формат.

„Събитията днес продължават с разказвачът на животи, публицистът и журналист Георги Тошев, който ще ни представи „Хамлет от град Левски“ - книгата и филма за Георги Парцалев. Тази вечер ще завърши с Виктор Божинов и неговия последен филм „Бягство“, авторът ще присъства на представянето.

Утре на финала на петото издание на фестивала програмата също се очертава вълнуваща за бургазлии и гости. „Това е нещо много силно за мен лично и отдавна исках да бъде представено в Бургас, а сега имаме възможност да го направим в центъра за съвременно изкуство „Библиотека“ – Ясен Гюзелев. Един художник, илюстратор на световно ниво със неговите книги, приказния свят на илюстрациите и монографията за него. Приканвам публиката да не пропуска тази среща с един невероятен творец и човек“,  сподели кураторът и художник Стефан Божков, арт директор на яркия бургаски фестивал на изкуствата.

Повече за палитрата, която ще завърши с изложба, чуйте от него в звуковия файл: