Плувният маратон от Остров Света Анастасия до моста в Бургас ще се продеде на 28 юли/ четвъртък/. Припомняме, че той бе отложен, заради лошото време, но сега се очаква подходяща метеорологична обстановка, която да позволи на състезателите да преодолеят безопасно разстоянието от 6 400 метра в открити води.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 16-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши в деня на провеждането, от 07:30 ч. на Морска гара.

Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст, задължително се изисква съгласието и подпис на един от родителите. В маратона се очаква да вземат участие около 60 плувци, в това число и четирима американски граждани, които са записани чрез посолството на САЩ в България.

Предварително участниците ще бъдат извозени с корабче до остров Света Анастасия за старта, който ще бъде даден в 09:30 ч. Той ще отплава в 8:30 часа от 4-то корабно място на Магазия 1. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста, където ще се състои и награждаването.

С оглед безопасността на състезателите, по време на състезанието ще бъде осигурен реанимационен екип по вода, рибарски лодки, водолазен екип, спасителни средства на Морска администрация, Военноморските сили и Гранична полиция, които ще придружават участниците по целия маршрут.

Плувният маратон и тази година е с награден фонд в размер на 5 000 лв.

Всички новини от Бургас