Старожелезарски бабек и шарена сол събраха любителите на автентичния кулинарен български вкус в едноименното хисарско село.  

На фестивала местните майстори демонстрираха традиционни методи на приготвяне на бабек, който се отличава с уникалния си вкус и рецепта, предавана от поколение на поколение. Шарената сол, в няколко разновидности, но с уникален вкус, беше акцент на празника със своите неповторими аромати и подправки. А въпросът, който се чуваше най – често в Старо Железаре бе „Свърши ли бабека?“.

Гостите на фестивала в Старо Железаре имаха уникалната възможност да опитат не само автентичните продукти, но и да дегустират традиционни за региона ястия, приготвени с много любов и умение от местните жители. Самодейни състави от общината представиха самобитното изкуство, а празникът завърши с  награди за пазителите на традиционния вкус.