Срещу мъжа, нападнал кмета на Струмяни, са подавани множество жалби. Това обясни пред NOVA самият Емил Илиев. Той е набит от рецидивиста в момент, в който като длъжностно лице обхождал път в село Раздол. По думите му задържаният е нападал и преди възрастни хора.

„Тази година имаше проблеми с безводието заради засушаването. Бяхме на обход, за да проверим водопроводите и да потърсим нови водоизточници. Искахме да видим и какво се случва с преградени от конкретния мъж общински пътища. Това бе и причината за нападението. 5 минути след като спряхме, мъжът дойде с брадва. Най-лошото е, че бях със сина ми. Той е със специфични потребности – детска церебрална парализа”, разказа Илиев. По думите му мъжът се е заселил самоволно в селото и използва неправомерно земя. 

Припомняме, че на 4 септември кметът на Струмяни съобщи, че той и още две длъжностни лица са били нападнати от жител на село Раздол. 

„Има самонастаняване в общински имоти, пускане безконтролно на селскостопански животни, с хиляди жалби от местните хора за разваляне на реколтата в градините. Това е една сага продължаваща повече от пет-шест години“, каза още Емил Илиев. 

"Само фактът, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира той.

Има образувано досъдебно производство по случая и няма как да коментирам повече, каза още кметът. 

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм