Жена е в болницата във Велико Търново, след като доберман я е нападнал, докато разхожда любимеца си пекинез, информира bTV. И тя, и кучето ѝ са с рани, за щастие без опасност за живота. Възстановяването ѝ ще отнеме няколко седмици, каза д-р Даниел Илиев, директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

„При нападението жената е хванала своето куче, а доберманът я е захапал за предмишницата. Никой не се е притекъл на помощ на жената. На близката спирка не е имало никой. Нападението става в близост до детска градина“, уточни той.

"Бяха смъкнати кожа, подкожие и част от мускулатура. Беше в психологически шок, наложиха се малко успокоителни. В момента е в добро общо състояние без опасност за живота”, допълни той, цитиран от NOVA.

Възстановяването ще продължи 2-3 седмици.

Доберманът живее в двор, но е избягал и е нападнал няколко кучета. Имало е няколко инцидента с кучето същата сутрин, а пострадалата вероятно ще търси отговорност в съда.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм