Кметът на Струмяни Емил Илиев съобщи за БТА, че той и още две длъжностни лица са били нападнати от жител на село Раздол. Нападателят е рецидивист и срещу него има пуснати множество жалби от местните хора, коментира още Илиев.

До нападението се е стигнало, когато кметът и двама кметове на населени места са били на обход на общински път, който е неправомерно затворен от нападателя.

„Има самонастаняване в общински имоти, пускане безконтролно на селскостопански животни, с хиляди жалби от местните хора за разваляне на реколтата в градините. Това е една сага продължаваща повече от пет-шест години“, каза още кметът на Струмяни. 

"Само фактът, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира Емил Илиев.

По думите му хората в селото са пускали множество жалби в полицията и прокуратурата. "След като се посяга на три длъжностни лица, как ще се защитят тези възрастни хора в крайна сметка. Ние сме млади, но тези възрастни хора, които не смеят да се оплачат", попита Илиев. 

Има образувано досъдебно производство по случая и няма как да коментирам повече, каза още кметът. 

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм