Съпредседателят на ПП Кирил Петков е скептичен към идеята колегите им да се договорят с тях. В кулоарите на парламента той заяви, че има чувството, че се правят „моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори”. Според него има явна стратегия нещата да се бавят до последния момент: "За графика, всъщност, това, което малко ме озадачава, е че оценките на акад. Денков за министрите са готови вече от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20-и февруари - преди вече 9 дни, нямаме никакъв обратен официален отговор", каза той.

"В понеделник г-н Борисов получи лична покана от мен да седнем и да говорим по всички въпроси. Вместо това единственото, което аз днес разбрах от брифинга, е че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката. А до тогава разбирам, че единственото, което ще се случва, е ще продължат тези моноспектакли. Няма никакъв смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем и да говорим. Нека ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката", допълни съпредседателят на ПП.

"За мен има явна стратегия да бавят нещата и да се забавят до последния момент. Защо не знам, но ако стане грешка, защото накрая няма достатъчно време, или се опитват през пресиране на времето да постигнат някакви резултати, отговорността ще е изцяло тяхна. Не виждам никаква причина от днес до 6-и март да чакаме някой да пише документ, и както в последните четири седмици, чакаме госпожа Мария Габриел да си даде нейните оценки за министрите. Все едно, че тази дата е изненадваща (6-и март), ние я знаехме от преди 9 месеца. Сега имаме нова дата - 8-ми март след оставката", каза Петков. И запита: "Не ви ли се струва странно да поискате за два дни от оставката до 8-и март да се преговори всичко, в последните 9 дни да няма нито един формален разговор, и от понеделник да не ни се отговори даже на поканата?"

Чуйте подробности от прикачения звуков файл.