На 8-ми март Николай Денков и Мария Габриел ще подадат оставка, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и уточни, че ако дотогава е сключено коалиционно споразумение с ПП-ДБ ротацията ще се случи, в противен случай се отива на нови предсрочни избори.

"Европа работи с коалиционни споразумения - не със сглобки, не с нитки, не със сварки, а с коалиционни споразумения. Затова ние ще проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни системни партии извървяват", заяви Борисов.

Относно премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, той каза: "На 5-и ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6-и ще го дам на колегите от ПП-ДБ, за да го четат. След това имаме конгрес в Букурещ на 8-ми. Вече до тогава Денков и Габриел ще са завършили оценките на министрите, и ако искат да разговаряме за коалиционно управление за целия мандат по всички теми, ще има време през тези няколко дни да се сложат бележки или да го преправят, каквото искат, да го коментират".

Борисво продължи с разсъжденията: "Ще остане тук преговаряща група и съответно на 8-ми, ако сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали, гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори, както са казали в 5-ата страница. Сиреч, ние спокойно и търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото ако си отворим устата за всичко, което да изброим, ще стане доста грозно", допълни лидерът на ГЕРБ.