Разкриха извършителите на два палежа на автомобили - в Пазарджик през 2019 година и в Лесичово през май тази година. Те са дело на 18-годишен тийнейджър от Септември и 38-годишен мъж от Велинград. ​Това са част от резултатите след поредна спецакция, проведена в края на миналата седмица, съобщават от Областната дирекция на полицията. 

Установени са още извършителите на 7 кражби - на пари, мобилни телефони или златни накити. Един мъж е задържан с наркотици, а у възрастен жител на Стрелча са открити незаконно притежавано самоделно оръжие - пистолет и три боеприпаса.

В землището на Панагюрище е открита незаконно добита около 9 кубика дървесина. Водач е установен да управлява автомобил под въздействието на алкохол, а други двама са били с нерегистрирани автомобили. 

В спецоперацията са участвали служители от всички структури на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, 4 екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Проверени са 1210 души, 924 моторни превозни средства, 5 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 6 автоморги и сервизи, 9 заложни къщи и 21 търговски обекта (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения). Регистрирани са 28 престъпления, образувани са 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа 8 души. Съставени са 29 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.