Малко по-късно този следобед от "Софиямед" определиха твърденията на ръководството на "Сърце и мозък" като безпочвени, а поведението - като арогантно и неколегиално.

Не може да се слага знак за равенство между откриване на нови дейности и увеличаване на компетентността на вече съществуващи звена от една страна и разкриване на напълно нова болница с 500 легла - от друга, категорични са от "Софиямед".

Заради съмнения за корупцция: Болница „Сърце и Мозък“ със сигнал срещу Сербезова

От университетската болница заявяват, че при повторни непремерени изказвания и действия ще потърсят правата си в съда. Замесването на името на лечебните ни заведения в подобни нереални сценарии считаме за крайно неуместно и обидно както за работещите в тях, така и за пациентите, завършват становището си от болница "Софиямед."

Заявените от МБАЛ „Сърце и мозък“ нови медицински дейности превишават установените потребности на населението. Това показват анализът и оценката на Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителната агенция медицински надзор, изискани от здравния министър Асена Сербезова, категорични са от Министерството на здравеопазването.

„Сърце и Мозък“ със сигнал до прокуратурата срещу Сербезова

Това е причината днес министър Сербезова да подпише отказ за извършването на нови дейности на болница "Сърце и мозък". От министерството посочват, че в заявлението си "Сърце и мозък" поискали разкриването на 550 нови болнични легла на територията на с. Казичене. По отношение на процедурата ведомството вече било сезирало компетентните органи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм