София ще бъде домакин на първия по рода си Аграрен форум в България. Организатор на събитието е Министерството на земеделието и храните, а част от идейния екип е българския учен акад. Атанас Атанасов и бившият министър на земеделието Кирил Вътев. Аграрният форум ще се проведе на 31 май, от 13:00 часа в зала „Азарян” на НДК, а поканени са всички земеделски производители.

Заедно с учените във форума участие ще вземат и млади земеделски производители като Марк Цеков.

Целта на форума е да съберем част от родните учени по света и у нас и да направим връзката между науката и бизнеса”, обясни Кирил Вътев в ефира на Дарик радио и допълни:

"Темата на форума е потенциалът на българската аграрна наука за изграждане на устойчива агро-хранителна система с цел продоволствена независимост. Въпреки че имаме критици по темата искаме на този форум да свържем българските земеделски производители и да бием силно камбаната, че трябва да се вземат много сериозни мерки и секторът да стане национален приоритет. Каквито и политически формации да се сменят да се знае, че потенциалът на страната е голям, за да гарантира продоволствена независимост от собствено производство"

Чуйте цялото предаване "Агросвят" в прикачения файл