Продължава разследването за катастрофата, довела до смъртта на треньора Ферарио Спасов. Проверява се дали в района е имало камери и ще бъдат изискани снимки преди и след инцидента.

„В рамките на последните няколко дни е направено всичко за изясняване на фактическата обстановка. Продължават разпитите. Факт е постановление за назначаване на автотехническа експертиза. Ще бъдат назначени експерти от три съдебни района, за да няма съмнение за пристрастност“, коментира Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч, цитиран от bTV.

Според него ударът е станал при скорост много над 100 км/ч.

„На този етап, както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието може да бъде от 3 до 8 години затвор. Ако бъдат установени нови факти и обстоятелства, обвинението може да бъде квалифицирано по друг състав и да бъде променена мярката за неотклонение. На този етап мярката не може да бъде променена. „Никакви обяснения не е дал. Бил е разпитан и се е възползвал от правото си да не дава обяснение“, добави той.

Начо Пантелеев, блъснал Ферарио Спасов, беше пуснат с най-леката мярка - подписка.

„Няма пречка при събиране на доказателства, които касаят имотното състояние на обвиняемия за катастрофата, да бъдат отделени материали, да бъдат предадени на колегите от Велико Търново и да се върви в тази посока“, уточни Валентин Вълков по отношение на имотното състояние на обвиняемия Пантелеев.

„Вече ще бъде и предмет на прокуратурата. Поздравление за инициираното от главния прокурор работно съвещание с главния секретар на МВР и директора на НАП по повод тези крайно много зачестили произшествия, за да се изясни в хода на разследванията по тях кой какви автомобили кара и с какви средства ги е закупил, а какви санкции имат тези водачи назад във времето, защото това е относимо към тези деяния“, подчерта окръжният прокурор на Ловеч.

Валентин Вълев отказа да коментира защо изпълняващият функции главен прокурор е разпределил делото на Окръжна прокуратура – Ловеч. Но подчерта, че там нямат нито една оправдателна присъда по такъв тип дела.

„Считам, че прокуратурата в града е свършила максимално много работа по този инцидент. Извършени са огледи, разпитани са свидетели, установяват се и други преки очевидци на инцидента. Освен съдебно-медицинската експертиза, трябва да се възложи и авто-техническа експертиза. Всички доказателства ще бъдат сърбани в рамките на два месеца“, каза още той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм